
lucreaza in armonie cu sistemul digestiv
Nu toate tetinele sunt concepute la fel!
Diferenta pe care o fac tetinele Milk Bar pentru sanatatea vitelului este semnificativa. Fermierii care au trecut la tetinele cu flux controlat de la cele cu flux rapid sunt uimiti de diferenta pe care o manifesta viteii.
Mortalitatea scade, viteii iau mai repede in greutate si nu mai manifesta suptul incrucisat.
Fermierilor le vine foarte greu sa creada, insa noua nu, vedem aceste rezultate de 27 de ani.
1. Membrana interna
Nu o poti vedea, insa este acolo. Membrana interna este componenta care opreste viteii sa suga prea repede. Membrana asigura curgerea laptelui la o viteza asemanatoare cu cea din mamelonul vacii astfel ca viteilor li se asigura un supt cat mai aproape de cel natural.
2. Capat rotunjit
Ai vazut vreodata o vaca cu mameloane ascutite? Noi cu siguranta nu, de aceea tetinele Milk Bar sunt usor rotunjite, astfel ca viteii nu se irita in cerul gurii.
3. Varf inversat
Mamelonul vacilor nu este inversat, insa la tetinele Milk Bar acest lucru stimuleaza viteii sa suga cu putere, asa cum o fac in mod natural.
4. Cauciuc special
Tetinele Milk Bar sunt fabricate din cauciuc natural atent selectat. Densitatea cauciucului influenteaza viteza cu care sug viteii, stimuland astfel producerea de saliva necesara pentru digestia si dezvoltarea sanatoasa a acestora.
5. Fanta verticala
Fanta verticala este conceputa pentru a ceda cantitatea corespunzatoare de lapte. Acest lucru ajuta la protejarea rumenului si a plamanilor, avand grija ca gutiera esofagiana sa nu se inunde. Taiem manual fiecare tetina pentru a ne asigura ca sunt facute corect.


Tetina Milk Bar pentru colostru
Cod Milk Bar: 900300
Cantitate: 5 buc. / pachet
Cauciucul mai moale si fanta putin mai lunga usureaza initierea la supt.
Foloseste-o in primele 2 - 3 zile si apoi schimb-o cu tetina Milk Bar.


Tetina Milk Bar
Cod Milk Bar: 900100
Cantitate: 10 buc. / pachet
Este dovedit ca imbunatateste sanatatea vitelului.
Igienica, fara supapa sau fire.

Inaltimea tetinei
Este important pentru vitel ca hranitoarea sa fie pozitionata la inaltimea corecta. Agata hranitoarea in asa fel incat tetina sa fie la inaltimea genunchiului, la aproximativ 60 cm sau 24 inci de la pamant. Astfel, vitelul sta intr-o pozitie naturala cand suge.
Majoritatea fermelor au hranitoarele pozitionate prea sus. Vitelul trebuie sa se intinda ca sa ajunga la tetina, dupa care o trage riscand sa o strice, dar cel mai important lucru este faptul ca gutiera esofagiana nu poate functiona corect daca vitelul se intinde.
Gandeste-te la ce inaltime este pozitionat ugerul vacii, aceasta fiind inaltimea naturala de la care ar trebui sa suga un vitel. Viteii nu sunt girafe!